söndag, september 04, 2005

Idag

Människor som lever på svältgränsen, men ändå bjuder på saker är alltid väldigt sympatiska. Jag minns när jag var arbetslös och träffade den gode vännen Oskar så gott som dagligen på Café Caal för vårt löpande terapisamtal som väl i princip mest gick ut på att vi kverulerade över Arbetsförmedlingen och den amerikanske arbetsförmedlarens skinnvästar. Där satt vi, två socialfall, ensamma på att rökigt kafé i centrala Borlänge, högst upp i Bragegallerian och drack femtonkronorskaffe. Oskar, som ibland jobbade lite vid sidan om som industriknegare, var inte fullt lika fattig som jag, men ändå så pass att han skulle kunna kallas obemedlad. Men det fina var att han både titt och tätt bjöd på kaffe.

För några veckor sedan hörde jag en fantastisk sång. Titeln var lika fantastisk. "Make a right at Jordfallsmotet" och artisten bakom alstret kallade sig Agent Simple. Klassiskt snittad lo-fi-pop med väldigt trevlig sånginsats. I senaste Nöjesguiden intervjuas Agent Simple och det framgår att artisten i fråga förnärvarande lever på a-kassa. Ändå bjuder människan helt skabröst ut bästa låten, den redan omtalade och fantastiska "Make a right at Jordfallsmotet", gratis på hemsidan. Men snart är säkert stämplingsdagarna slut för Agent Simple så jag tycker att du som en solidarisk handling ska beställa ep:n "I got mad at kids". Så att han överlever och kan bjuda nån vän på kaffe.

Eller så laddar du hem "Make a right at Jordfallsmotet" och nöjer dig med det. Den placeras med fördel nånstans mellan dina Magnetic fields-, Rocky Dennis-, och Jonathan Richman-mp3:or.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Google Profitsmiami shoppingGoogle Profits and miami shopping items

Anonym sa...

Hey this is a very informative blog. I will visit often!

I have a higher search engine rankings site. It warns people of how dangerous higher search engine rankings can be if undetected.

I hope you can visit it