söndag, november 27, 2005

Idag

"I Turkiet finns ingen respekt för de mänskliga rättigheterna, ingen jämställdhet mellan man och kvinna, utbredd korruption i samhället, stora kulturella, ekonomiska och religiösa skillnader i relation till EU och det finns ingen religionsfrihet", gnäller organisationen Voice for Europe och tycker att Turkiet inte ska få vara med i EU. De hävdar, till och med, att om Turkiet får gå med i EU utsätts någon, några eller något, oklart vilka, för ett "farligt och oansvarigt experiment."

Vilket tjatter. Jag kan ju gissa mig till vilka typer det är som ligger bakom den där kampanjen, och det är ju rätt lustigt att de nu tycker att isolation är ett bra verktyg att bruka när man vill få de turkiska myndigheterna och den turkiska regimen att förstå att de inte är tillräckligt demokratiska. Annars brukar ju sådana hustomtar anse att frihandel, marknadsekonomi och öppenhet är de enda sättet att få ett land att bli demokratiskt.

Klart Turkiet ska få vara med i EU! Vem bryr sig om bristande jämställdhet, korruption och kränkningar av mänskliga rättigheter? Vi i de finare delarna av Europa accepterar i tysthet så mycket annan skit, så ett turkiskt EU-medlemskap gör varken från eller till.

Inga kommentarer: