torsdag, februari 09, 2006

Fyrtiosju, nollsex"Yttrandefrihet är huvudtema på Bok & Bibliotek 2006. I samarbete med International Publisher's Association (IPA) och de nordiska centren av International PEN inbjuds författare, förläggare, organisationer, politiker samt andra intellektuella." - Bok och Bibliotek.

Grattis, alla intellektuella! I september kan ni alltså passa på att frotera sig med Danmarks PEN-klubb. Ni vet, dem som i onsdags tilldelade Jyllands-Postens kulturredaktör en utmärkelse för hans försvar av yttrandefriheten. Återigen, grattis!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Precis som jag hejjade på Åke Green tidigare hejjer jag på Jyllands-Posten ny. Länge leve det fria ordet och de dåraktigas uttalanden!

the great maynardo sa...

Man får inte glömma av att frihet kommer med ansvar. Det var jävligt dumt och klumpigt att publicera bilderna, och i dagens läge finns det fan inget försvar för att publicera dem igen heller. Det är bara enbart korkat och ställer till med en massa elände helt i onödan.

Yossarian sa...

Det var kul att vara med på presskonferensen när årets tema presenterades. god whiskey, klyschiga tal, fint undvikande av blickar från intervjuoffer. kommentar: "då får vi skriva vad vi vill nästa år då". jo tack.