torsdag, februari 23, 2006

Sjuttiofyra, nollsex

Jag inleder dagen med... tada, ELIT!

Surfade precis in på Dalarnas tidningars blogg och där dekonstuerar Anna Runnberg fullkomligt argumentet att Elitlistan bara är en oskyldig fikarumsdiskussion:

"Ingen behöver förklara varför det är upprörande att Erik Fichtelius äter mysmiddag med Göran Persson, men när Elitlistan har elektroniska mysmiddagar, då är det plötsligt harmlöst. Skapas inte band på det här sättet? Är det inte trovärdigheten och oberoendet som ryker? Självklart.Vakna nu, granskningen kan gälla er också. "

Gott så.

Vidare har Nils lyckats publicera en väldigt fin och analytisk text om gårdagens debatt. Igår hade hans blogg osannlika mängder besökare, mycket tack vare hans snabba och välforumlerade inlägg kring Elit-affären. Han förtjänar det. Fortsätt läsa Nils, vettja.

2 kommentarer:

deep|ed sa...

Vem fan är upprörd över att Fichtelius äter middag med Persson? Inte jag. Jag har varit med för länge för att vara så jävla naiv att jag inte vet att all kommunjournalistik går ut på att journalister och politiker blir kompisar med varandra. Såväl Fichtelius-affären som Elit-diskussionen har sina utgångspunkter i en utopisk syn på journalistik.

Daniel sa...

Jaja, vi som tycker att Fichtelius- och Elit-affärerna är lite märkliga är väl bara unga, naiva och uptopistiska. När vi har blivit lika gamla, bittra och resignerade som du så kanske vi kan skratta åt allt det här. Vem vet.