lördag, april 29, 2006

Etthundraelva, nollsexInatt drömde jag att Pete Doherty tagit livet av sig. Alltihop var så märkligt, för först hade polisen hittat hans fötter avsågade i en lägenhet i London och sedan hade de upptäckt kroppen i nåt förråd.

Men när jag vaknade levde Pete , och trots att han varit osannolikt korkad (om The Suns uppgifter stämmer och om bilden verkligen visar det som texten påstår) så är "Down in Albion" fortfarande ett av vår tids absolut bästa och viktigaste popalbum.

På måndag drar jag österut. Har du några bra tips på vad jag bör göra i Helsingfors? Tips emottages tacksamt via mail och kommentarsfunktion. Nu har jag missat stora bitar av tvättiden också, mycket på grund av att det idag idag, precis som nästan alla andra, dagar är en njutning att läsa Dilsa Demirbag-Sten på Expressens kultursidor.

4 kommentarer:

president sa...

du ska gå till AKADEMIBOKHANDELN!
den bästa bokhandeln i norden, lätt.
de har allt, t ex en hel bokhylla med lesbisk litteratur.
mycket serier också.
och när du flanerat runt därinne går du ut ur affären, vänder dig åt höger, går över en gågata o vips har du till höger ett ställe att dricka typ det godaste teet du kan dricka på. njut med fördel en blåbärspirog eller så till.det finns billigare ställen men inte lika goda.

ellinor sa...

nämen titta här vad man hittar, i internets snåriga hörn, via några omvägar. sin systers gamla mellanstadiebästis! wee! fast nu bloggar ju alla och deras husdjur, så det var väl inte så oväntat egentligen. jaja. hare bra iallafall! /lillasyster siljeström

Anonym sa...

Du ska definitivt dra dig från huvudgatorna i centrum och kolla upp nylandsgatan med Bar ÅBO som första anhalt. Statsdelen tölö har också många bra restauranger med ravintola Motti som första förslag. Designmuseet och moderna konstmuseet Kiasma kan också lyckas. Sveaborg om du bara vill sola och njuta, tavastia eller rose garden om du vill lyssna på musik.

Daniel sa...

Tack till presidenten och den anonyma för de fina tipsen! Bodde på Nylandsgatan, så Bar Åbo besökte jag. Var också på Kiasma, Akademen och Sveaborg. Återigen tack!

Ellinor: Se där ja! Ha det så bra själv. Vad gör din syster nuförtiden, förresten?