måndag, maj 15, 2006

Etthundratjugofyra, nollsexKhonnor har släppt en ny singel. "Burning palace" heter den, och rovdjursjournalisterna är redo att slita både sjuttummaren och artisten i stycken. Enligt musikjournalistikens alla regler måste samtliga artister som någonsin hyllats sönder och samman av skribentkåren slås sönder och samman av samma kår. Och det så fort artisten blir för stor och populär - eller släpper något nytt.

Och nu är det alltså Khonnors tur. Och musikjournalisterna håller artistens senaste, urtrista, Sverigespelningar som en fullständigt intäckt för att avfärda både "Burning palace" och albumsdebuten "Handwriting" retroaktivt. För att liksom tvaga sina händer och säga förlåt. Förlåt för att de hajpade och blåste upp en ung kille från Vermont så till den milda grad att han var tvungen att ha på sig en hundmask när han spelade live i Sverige.

Förlåt för att att de spelar efter korkade regler utan att nånsin ifrågasätta dem. Nu fingrar rockjournalisterna nervöst på avtryckaren, och bryr sig inte ens att lyssna. Och det kommer helt gå dem förbi att "Burning palace" är vårens kanske största popsång.

4 kommentarer:

joel sa...

vårens största? det är ju sommarens största! jag har inte hört skiten, men det är faktiskt sommar!

Daniel sa...

Joel,
Här på norra halvklotet definieras sommaren som månaderna juni, juli och augusti.

Idag är det den 16 maj 2006, en grå och regnig vårdag bland andra.

joel sa...

i norra sverige kanske, här har vi kastat vårjackan och khonnorplattorna för längesen

Daniel sa...

Vad pladdrar du om? Jag bor väl längre söderut än du?