söndag, juni 04, 2006

Etthundrafyrtiotvå, nollsexGlamourprinsessan hyllar Radio Dalarna
och säger att det är den bästa radiokanal hon hört. Då kan hon inte lyssnat på särskilt många kanaler. Som jag ser det är Radio Dalarna under all kritik.

Här har vi radiokanalen där radiopratarna jobbar stenhårt på att framstå som så korkade det överhuvudtaget är möjligt. Detta för att lyssnarna - som man helt cyniskt förutsätter är korkade - inte ska få mindervärdeskomplex.

På Radio Dalarna är alla maximalt glada och käcka. Hela tiden! Handlar det någonsin om ett ämne som är seriöst sjabblas det bort genom programledarnas skrämmande brist på allvar. Dyker det upp en intervju med någon som faktiskt är intressant sjabblas det bort med ytliga frågeställningar.

Och så pratar alla på Radio Dalarna överdrivet brett dalmål för att hålla landskapets alla knätofschauvinister stången. Upprorsstämningen som rådde för något år sedan då en värmländsk kvinna fick prata i dalaradion är inte glömd.

Det vore trevligt att få höra en lokalradiokanal med vuxet tilltal nästa gång jag är hemma i Dalarna. Men det är ju inte särskilt troligt.

Inga kommentarer: