Han har haft slutet så nära att han skulle kunna kyssa det men aldrig blivit helt förförd. Och det finns inget vackrare i musik än känslan av förförelse, förströelse och förstörande. Allt det osar ur Robbies sentimentala sånger om sex, självhat och viljan att må bra. Han sjunger enkelt om det svåraste och därför omfamnas han så av de som sätter känslorna i första rummet".

Så skriver Quetzala Blanco (Expressen/Kultur) om Robbie Williams som
i helgen spelar på Ullevi här i Göteborg. Hon har, naturligtvis, rätt. Orkar man ge Robbie ett öra så är det riktigt svartsynt romantik han har att bjuda på. Och I sörjan av alla groteska crowdpleasers på Robbies setlist finns det ett helt gäng låtar som faktiskt, faktiskt skulle kunna vara författade av ingen mindre än Morrissey.

Och till exempel Moz-sånger som "Friday mourning", "I have forgiven Jesus" eller "You know I couldn't last" skulle inte ligga fel i den Williamska munnen och inte låta avvikande mellan "Monsoon" och "Tripping". Och ta av Robbie tatueringarna, den vältränade kroppen, spexigheten, stallet av tjänare och ja-sägare, pengarna och ni har Pete Doherty.

Ha en bra kväll ikväll.