lördag, september 09, 2006

Etthundranittio, nollsex


Carl Reinholdton Belfrage och Phil Collins.

Proffstyckaren Carl Reinholdtzon Belfrage, känd från Metro och Nöjesguiden, jobbar på för att allmänt framstå som den belästa psykopat han velat vara sedan han såg "American psycho" på hyr-dvd för ett par år sedan. Under den senaste veckan har han kommit en bra bit på vägen.

I senaste numret av Nöjesguiden skriver han en högst provocerande hyllning till Phil Collins. Och ni minns väl vem huvudpersonen i Bret Easton Ellis' bok och Mary Harrons film i en högst provocerande monolog hyllade? Just det. Phil jävla Collins.

"Ingen kommer att skjuta Phil Collins i huvudet och hävda att motivet var att kärleken till honom blev för stor och tog överhand", skriver Carl. Sant, men är det någon mer än jag som ser den uppenbara risken att Carl Reinholdtzon Belfrage snart skjuter någon i huvudet och gör det till tonerna av "Do you know, do you care"?

Och i gårdagens Metro-krönika skrev karln under en vinjett föreställande en liten pil som pekar uppåt att det som just nu är mest uppåtpil (ska väl symbolisera bra, hett, inne eller nåt) är att "djurplågaren" Stewe Irwin är död. Också ett klart psykotiskt drag, att värdera djurliv högre än människoliv. Och att dessutom hajpa själva dödsfallet...

Just nu är det väl egentligen bara det där proggskägget som skiljer Carl Reinholdtzon Belfrage från den komplett Batemanska galenskapen. Själv är jag alltid klädsamt nyrakad.

3 kommentarer:

Yossarian sa...

"Själv är jag alltid klädsamt nyrakad."

Ha. Babyface

Anonym sa...

bara för att du inte har möjlighet till ett anständigt skägg. Uj, uj, uj om du visste hur mycket det genererar med ett MC-skägg av Jäverlingsnitt.
Har du fått hår på pungen än?

Daniel sa...

Anständighet och skägg är en omöjlig kombination. Det bevisar du med all önskvärd tydlighet med din högst tarvliga fråga.