lördag, november 04, 2006

Vad töntigt!Jag börjar bli trött på den här grejen att det är tufft att inte bry sig. Okej, det var kanske en nödvändig reaktion mot det engagerade 90-talet och allt vad det innebar av stenkastning, pajkastning, blockader och rockader. Men nu är det inte roligt längre.

Det känns som att vi allihop har fjantat omkring och lekt oberörda och blaserade så att vi tappat greppet om vad vi egentligen tycker. Eller är vi så här iskalla? Är det så livsfarligt att vara politiskt korrekt nån gång?

Nu är tydligen kritiken mot Carl Bildt kring hans affärer med Vostok Nafta och Lundin Oil skitsaker. Ja, det är en skitsak att vår utrikesminister har varit verksam i bolag som FN svartlistat och som Amnesty och Human rights watch kritiserat. En skitsak. Det är töntigt att bry sig.

5 kommentarer:

Zapata sa...

Men vanta lite har nu, var det inte under 90-talet som alla var oengagerade och ironiska hela tiden (och hall pa med subjektiv journalistisk)? Poang dock.

Elin sa...

På 90-talet var folk feminister (på riktigt!), blockerade porrbutiker, demonstrerade utanför pälsfarmar, sysslade med civil olydnad, blev veganer, demonstrerade mot rasismen på kristallnatten och vänsterpartiet fick 11,99% av riksdagsrösterna (ja jag gör likhetstecken mellan vänsteråsikter och engagemang).

Alltihop kulminerade med Göteborgskravallerna. nu är alla popborgare och det enda som folk engagerar sig i är om cannabis ska legaliseras och om vi ska skrota abortlagstiftningen. Framsteg, framsteg!

Zapata sa...

Men detta stammer val bast mellan sag, 1998-2001 och aktiva som ar fodda efter 1980? Polariseringen mellan 'popborgare' och folk med 'vänsteråsikter och engagemang' ar intressant.

jill sa...

Att dra likhetstecken melllan vänsteråsikter och engagemnag får mig att vilja spy. Den sortens vänstermänniskor som gör det är väldigt små och har väldigt lite koll, och går runt i någon slags självgod roll som de tilldelat sig själva.

För övrigt är det bra med engagemang och granskning. Vilken sida man än granskar.

elin sa...

Att tro att det på högerflygeln finns engagemang för något annat än fri hasch får mig att vilja spy.