tisdag, februari 13, 2007

Asgamar handlar digitaltDöden är världens bästa selling point! I söndags avled ju författarinnan Marianne Fredriksson och bokhandlarna har inte varit sena att slå mynt av det. Enligt uppgift har specialla bord tillägnade författarinnan uppförts på både Akademibokhandeln och Wettergrens, med specialpris och erbjudanden på böckerna, som om det gällde en nyutsedd Nobelprisvinnare.

Nu rapporterar G-P att tre filmer baserade på böcker skrivna av Fredriksson kommer spelas in inom kort. Och nästa vecka ligger med allra största sannolikhet pocketutgåvorna av "Den som vandrar efter vatten" och "Anna, Hanna och Johanna" på Svensk bokhandels topplista över mest sålda böcker.

Några dagar innan Monica Zetterlund dog så tänkte jag göra slag i saken att köpa några skivor med henne, men sedan gick det som det gick och jag kände hur pinsamt det skulle vara att stövla in på Bengans och handla Zetterlund-skivor som någon annan gam. Jag köpte dem på CDON.

Så, alla ni asätare som tänkte köpa Marianne Fredriksson-böcker nu... Gör det på internet! Då slipper ni skämmas över hur spekulativa ni är.

Inga kommentarer: