lördag, mars 17, 2007

Down on the street where the faces shine

Det är snart 30 år sen Kjell Häglund skrev sin puttriga Dagens media-text om bloggdöden, om Bokmässan 2005 som vår tids Altamont-konsert (Stones-gigget då Hell's Angels mördade hela flowerpower-eran) då den den unga, vackra, idealistiska bloggsommaren fick ett fatalt slut.

Det var en god text med goda poänger och liknelserna mellan bloggandet och hippierock drevs framgånsrikt. Men har något hänt och hade texten täckning i verkligheten? Tja, de flesta elitbloggarna har dragit vidare, har blivit en del av The Man eller har blivit Pink Floyd 1972.

Men samtidigt har bloggandet blivit allt vanligare och allt fler läser också bloggar. Och idag bloggar Eldkvarn-Plura, Carl Bildt och Henrik Schyffert. Gubbloggandet är här och bloggosfären har fått sin kommersiellt gångbara psykedelia, sina Jefferson Airplanes, The Grateful Deads och The Doors.

Alltså kanske det är först någon borde ställa till med Altamont-konsert. Jag vet inte, för jag tänker inte lägga mig i det där. För nere på bloggatan har vi andra redan börjat fila på vad som kommer att bli, för att fortsätta med den här musikjämförelsen, skrivandets glamrock. Och det tåget kommer varken gubbloggarna eller elitbloggarna att åka med på.

Inga kommentarer: