tisdag, mars 13, 2007

En tjuvstart i lyckoloppet

Aftonbladet deklarerade igår att supervåren nalkas och det börjar bli dags att tänka på vilka låtar vi ska bära med oss in i det halvår som kallas ljust. Vilken melodi är det som om nio, tio månader får oss att rysa till av känsloexplosioner och ge oss ögonblicksbilder av dåliga hångel på Saltholmens klippor, en vinflaska som slås sönder i någons bakhuvud och evighetssessioner på Linnéstadens uteserveringar? Kort sagt - det är dags att komma fram till vilken sång som ska få definiera sommaren 2007.

Nej. Blir det Lulus "The man with the golden gun"? Eller möjligen a-has "The living daylights" (Bond-låtarna har en oväntad sommarmånadskvalitet som vi helt lyckats förbise, fram tills nu)? Nej.

Det blir, så klart, The Style councils "The long hot summer" med tillhörande video. Ingen poplåt har någonsin berättat så mycket om en tid som ännu icke varit. Detta trots att den spelades in för 24 år sedan.

Det säger ganska mycket. Se videon här:

2 kommentarer:

Anonym sa...

That's some gay shit.

Elias sa...

Inte bara jag som brukar spela den här alltså, när våren kommer och man börjar längta och fundera över sommaren... förstås...