tisdag, mars 27, 2007

Kultkungen!!!Åh, herregud vad Sverker Åström är tuff.
Alla älskar Sverker Åström. För att han är gammal och kåt och bög och skiter i fördomarna! Åh vad tuff han är. Han är coolare än is och hetare än en gräsbrand. Visst då! Hela Sverige har gått upp totalt i Sverker-hysteri.

Särskilt tufft är det väl att Sverker Åström i DN på 90-talet tyckte att Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar som kommer från kulturer med så "väsensfrämmande seder och bruk" att de skulle ha svårt att anspassa sig i ett nordeuropeiskt land. Och att han inte ville "nedvärdera en huvudjägares kultur", men att en sådan människa skulle "känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare".

Och att att Åströmunder Balkan-kriget tyckte att FN skulle ägna sig åt lite etnisk rensning i det forna Jugoslavien - eftersom Sverker ansåg att människor med olika nationell bakgrund omöjligt skulle kunna leva sida vid sida - måste väl också anses som rätt tufft?

Men toppen av tuffhet måste ju vara att Sverker Åström under 1930-talet var med i nazistanstrukna, främlingsfientliga och antisemitiska Sveriges nationella förbund och pluggade statskunskap och folkrätt på nazifierade universitet i Tyskland under mitten av 1930-talet.


Ja, gud vad frän den där gamle gubben är alltså. Chosefri och livskraftig! Heja Sverker!

Inga kommentarer: