måndag, mars 26, 2007

Och väntar på trickenFör några år sedan gjorde 80-talspopbandet Noice comeback och Idol-Markus storebrorsa sjöng istället för Hasse C. Jag skrev en hejdlöst begåvad sågning av de där fjanterierna och fick helt seriöst dödshot hemskickade.

Jag trodde aldrig mer jag skulle behöva nämna Noice i någon mer text efter det, men tji fick jag. Bandets "I natt är hela staden vår" används i vinjetten till Kanal 5:s nya humorsatsning "Sverige dansar och ler!". Och i en annan del av universum hämtar episka indiedebutanten Elmo inspiration från tidiga Magnus Uggla och låter som... Noice.

Anar vi en revival? Jag tycker det. Jag tycker vi ska peka på de här två små incidenterna och förklara våren 2007 vara Noice-våren. Sådär. Nu har jag gjort en kulturanalys värd namnet.

3 kommentarer:

Kleine Heiny sa...

Vanta lite har nu, menar du att det bara ar en originalmedlem som lever?

Anonym sa...

hej! gud, vilken snygg bild på noice. tack för den! ja, noice lever och är tillbaka. det ryktas om stor comeback i vinter och de har en myspacesida och en fanklubb på facebook och en minnessida som gamla noice army gjort, här är alla goa noice-länkar ni behöver:

http://www.facebook.com/group.php?gid=17780463840

http://www.myspace.com/officialnoice

http://noiceforever.com/

Anonym sa...

Noice 2007 består av orginalmedlemmarna Peo Thyrén, Robert Klasen, Robert Liman och på sång Marcus Öhrn... 3 orginalmedlemmar alltså