tisdag, april 03, 2007

Kineser kan läsa mig!

Great firewall of China kan man testa om webbadresser och hemsidor är spärrade i Kina. Jag bestämde mig för att testa! Resultatet är kanske inte alltid hundraprocentigt, men lite halvroligt.

Enligt GFoC kan man som kinesisk internetanvändare inte surfa in på Aftonbladet.se, Svenska Tibetkommitténs hemsida, GP.se eller Free6.com, en av världens största porrsajter.

Inte heller GT.se kan man surfa på i Kina. Däremot går det bra med systertidningen Expressens nätedition samt SvD.se och DN.se. Det går finfint med både socialdemokraternas och moderaternas hemsidor. Maoistiska SKP:s och stalinistiska Kommunistiska partiets, tidigare ex-Kpml(r), också.

Är man som kines intresserad av den svenska avtalsrörelsen går det bra att surfa in både på Svenskt näringslivs och LO:s sidor. Men tankekonflikten mellan svensk höger och vänster går däremot inte att sätta in sig i. Arbetarrörelsens tankesmedja är nämligen spärrad samtidigt som den marknadsliberala motsvarigheten Timbro är öppen för kinesiska internetanvändare.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan man på något sätt få sin sida spärrad i Kina? Vore skitkul!

Daniel sa...

Porr och befria-Tibet-propaganda verkar ju vara ett säkert kort.