onsdag, maj 30, 2007

Intellektuellt ofredande

Åh, vad ni kan skratta gott åt de korkade britterna som i en radioundersökning utsett Blur till tidernas bästa rockband.

Jag skrattar gott åt er. Inte för att jag är särskilt intresserad av Blur, men för att ni hellre hade sett The Beatles, The Rolling stones eller, gud förbjude, Led Zeppelin på förstaplatsen. Och när ni faktiskt fick bestämma vilka som var 1900-talets bästa band valde ni Abba.

Skrattet sätter sig i halsen, inte sant? Britterna har åtminstone haft den goda smaken att anse Arctic monkeys, ett band som faktiskt gjort något relevant under de senaste sju åren, vara det fjärde största bandet genom tiderna.

2 kommentarer:

Magnus Jonsing sa...

Det är väl inte god smak att utse Arctic monkeys till världens fjärde bästa band genom tiderna!
Hur bra man än må tycka de är nu, så är det ju jävligt korkat att blanda in "nyhetens behag" i ett historiskt sammanhang.
Det är ju som att 1998 utse Cash-kortet till tidernas bästa betalningssätt.

Daniel sa...

Allt nytt är bra tills motsatsen bevisats. Cash visade sig ganska snabbt vara dåligt. Men där och då var det tidernas bästa betalningssätt.

Enligt samma logik är Arctic monkeys just nu är ett mycket bättre band än något av de andra på listan. Inte bara för att de är nya, utan för att ingen hittills lyckats bevisa att de är sämre än de andra banden.