onsdag, maj 02, 2007

Världens roligaste, del 2 - Två dvärgar slåss hos Jerry Springer

Joel har dragit igång en liten bloggserie där han tänker visa sina favoritscener från olika filmer och teveserier. Jag tar det säkra före det osäkra och går händelserna i förväg. Här är världens roligaste, del 2 - två dvärgar slåss hos Jerry Springer.Jag såg egentligen aldrig The Jerry Springer Show när det sändes på någon av de svenska skitkanalerna. Ändå visste jag allt om programmet, eftersom det tillhörde allmänbildningen för prepubertala skitungar att ha sett det. Då dög det inte att bo i en villa utan parabol liksom (annat som tillhörde allmänbildningen var att ha sett och kunna hålla ett demagogiskt tal kring briljansen i "Gremlins"-filmerna, "Motorsågsmassakern" - som ju naturligtvis ingen hade sett -, och "Terminator 2").

Att The Jerry Springer Show var poppis bland mellanstadieungar, även hos oss som aldrig såg det, är inget konstigt. Ett program med folk från den outbildade underklassen som tacklar ämnen som transvetism, rasism, homosexualitet, otrohet och hor genom att svära, slåss, strippa och kasta stolar är en solklar hit.

Den här dvärg-slåss-med-dvärg-på-grund-av-en-dvärgtjej-scenen har jag alltså inte sett tidigare, utan blev tipsad om den av Magnus. Den är briljant på tusen olika sätt. Hur den lilla dvärgen slår den stora dvärgen med en blombukett. Hur den stora dvärgen använder stripstången. Hur hela publiken stämmer in i "midget fight!" och naturligtvis hur den lilla dvärgen tar sig fram när han slagits till golvet.

1 kommentar:

Anonym sa...

FANTASTISKT! Han kryper som ett av freaken i filmen freaks! Vilken attack!!