söndag, juli 01, 2007

The heart in the heart of England can never dieEngland, England, England, England.
Det är otäckt det som man läser, det man ser. Nu är det inte längre London, nu är det även Skottland. Men det finns något där, något imponerande. Något brittiskt.

För trots att hela landet är belamrat av övervakningskameror så känns inte det engelska samhället lika skräckslaget. Inte som USA. Eller Sverige. Och trots två "massiva" bomber i huvudstaden och en brinnande bil som körs rakt in i en terminal på Glasgows största flygplats är det fortfarande stiff upper lip som gäller.

Livet fortsätter. NME fortsätter att skriva om Oasis, The Boggs och lervällingen i Glastonbury. På The Stand i Edinburgh fortsätter Niall Browne och Simon O'Keeffe dra ner skrattsalvor. Och folk fortsätter mata ekorrar i Regent's Park.

Nu säger man på BBC att flygplatsen i Liverpool har stängts...

4 kommentarer:

Anonym sa...

"I took the buss to London,
the train to Madrid,
and then I flew to New York,
the world has seen my deeds."

/Martin

Knute sa...

I Europa har vi än så länge varit relativt förskonade från muslimska terrorattacker (till skillnad från Irak där bilbomber hör till vardagen). Så vi får hålla huvudet kallt och inte skrämmas till att hata muslimer, för det är vad al-Quaida vill provocera fram. De vill skapa en polarisering som tvingar över alla muslimer på deras sida. Därav deras långvariga terrorkampanj i Storbritannien. De kommer inte att sluta förrän de besegrat oss eller vi besegrat dem.

Yossarian sa...

"De kommer inte att sluta förrän de besegrat oss eller vi besegrat dem."

Ingetdera kommer hända.

Knute sa...

Yossarian,

"Ingetdera kommer hända"

hmmm... det lät som en visdom på något sätt. Jag tror vi båda har rätt.