lördag, september 29, 2007

I'll drink an ocean!Att vara full på en sjöoduglig båt är tydligen det nya svarta i den staden där jag bor. I två år har allt handlat om Rio Rio i Rosenlundskanalen. Jag har aldrig förstått det där.

I helgen öppnade Styrbord babord. Det är en båt som ligger förtöjd vid Kungsportsplatsen i centrala Göteborg. På det fartyget super man och lyssnar på dansmusik. Och enligt alla förhandstips skulle fredagens invigning bli det största som hänt i nöjes-Göteborg sedan Ingvar Oldsberg söp till på Smaka senast.

Jag förstår inte den här fascinationen inför att leva rullan på en båt. Det är trångt, det är omöjligt att ta sig från punkt a till punkt b, folk står och röker på en massa konstiga ställen, golvet lutar, folk ser obehagliga ut, talar i tungor och skriker åt varann.

Samma känsla som att ge sig in i Nordstan en lönehelg och vara tankad. Och om ni nånsin sett alkisarna i och kring Brunnsparken så är det ingen särskilt rolig aktivitet. Så vem är det ni försöker lura? Nordstan är inte kul, inte ens om man sänker ner skiten i kanalen.

Tills någon öppnar en krogklubb på en Paddan-båt är hela supa-på-ett-skepp-konceptet ointressant. Tills dess: vi ses på Kontiki.

4 kommentarer:

Magnhus J sa...

Blev faktiskt ditlurad(?) i lördags. Håller med om att det är sjukt opraktiskt med de trånga gångarna, branta trapporna och överbefolkade rökutrymmena. Jag hade en av mitt livs tråkigaste utekvällar.
Men frågan är om problematiken verkligen ligger i att det hela sker på en båt. Inget säger, naturligtvis, att det skulle vara roligare klubb om den är belagd ombord. Men heller inte tvärtom. Nej, det jag kom fram till var att jag börjar bli lite gubbig. OCH att jag har en flickvän. Volymen är för hög. Går ju inte att prata med varandra, och det är väl tanken också, man ska dricka istället, och gör man det tillräckligt mycket kan man ju inte prata i alla fall. Sen är det bara obekanta techno/dans låtar som ingen jävel känner igen, för att alla låter typ likadant. Men det är ju om man är singel som man har nåt att hämta på sånna här ställen. Jag röstar, som alltid, istället för hemmafester. Billigare öl, bara folk man VILL (och kan) prata med och bättre musik. Ingen har ju bättre musiksmak än en själv. Så nästa helg kanske du vill komma hem till mig, eller så kan jag komma till dig och så kan vi spisa plattor dricka folle och snacka om våra flickvänner. Bra idé va?

Dan sa...

Om jag får citera min favorit bland Sveriges dussinskribenter: vi ses på Kontiki!

Anonym sa...

vad är du för underlig journalist som har massa stavfel med i sina artiklar. har aldrig vart på styrbordbabord, men om din åsikt om båten är lika trovärdig som din journalistik, kan det inte vara nått annat än succé! personligen tycker jag det är grymt att någon tagit sig ann och pimpat den gamle skutan!

Daniel sa...

Först och främst är ju det här inte mina "artiklar" utan bloggningar, som i regel aldrig blir korrektionslästa. Nuförtiden saknas ju, å andra sidan, vettig korrläsning även i mer ansedda medier än min blogg, men du fattar.

Vad jag ville säga är att det här inte är min journalistik utan mina dåligt underbygda propagandatexter. Det har aldrig hindrat mig från att åtnjuta stor trovärdighet, vilket man kan tycka är märkligt.

Du kan se mig som en bloggarnas Jonas Hassen Khemiri med slarviga stavfel istället för "bruten" och "grammatiskt självsvåldigt" svenska.

God jul.