söndag, oktober 07, 2007

Jag tror att hon vet...Duran Duran släpper ett nytt album och får låtskrivar- och produktionshjälp av Justin Timberlake och Timbaland. I alla intervjuer kommer gubbarna säga att valet av samarbetspartners är ett strängt artistisk drag "too bring back the groove".

Men det handlar så klart bara om att med hjälp av Timberlake och Timbaland hitta en ny målgrupp, en målgrupp som inte har någon som helst relation till new wave-britterna. Men Duran Durans gamla fans behöver inte oroa sig för att bandet blivit någon hypermodern funkorkester. Nä, alla låtarna på "Red Carpet Massacre är precis så slätstrukna och ointressanta som allt Duran Duran gjort sedan 1982.

En strålande formel för succé alltså. En huvuddel av skivorna kommer säljas till gamla fans som vill ha bandet förutsägbart och blåtråkigt. Resten av skivorna kan man skeppa iväg bara på att namnet Justin Timberlake står på ett klistermärke intill prislappen.

Så här brukar föredettingar jobba när de är i akut behov återupplivning. För tio år sedan var föredettingar tvungna att jobba med Lenny Kravitz och Pearl Jam för att lura i sina fans att de fortfarande var vitala och samtidigt försöka lura kidsen att de var något att räkna med. Då var det hippt ett par sekunder. Nu kan vi bara skratta åt det.

Föredettingarna fick sina karriärer devalverade när de visade sig hur stelbent de dansade till Jamiroquai-disco. Och alla dessa unga och hippa samarbetsparners visade med all önskvärd tydlighet hur jävla ohippa de var när de inte förvaltade sin hipness bättre än att jönsa runt med Anthrax.

Så är det hit Justin Timberlake är på väg? Man får hoppas det, för jag är sjukt trött på "The way I are" och "LoveStoned" nu.

Inga kommentarer: