söndag, oktober 21, 2007

La PrimaveraJon McClure i brittiska Reverend & The Makers delar tydligen en centralt belägen lägenhet i Sheffield med Arctic monkeys-sångaren Alex Turner (hej, världens bästa band enligt musiktidningen Q!).

De bögar tydligen inte med varandra utan är bara sambos. Men till BBC har McClure sagt att det är lite knepigt att bo med Turner eftersom han inte känner något för den musik Arctic monkeys gör (sa jag att Q anser de vara världens nu bästa band?).

– Jag känner snarare samhörighet med Manu Chao och andra moderna rebeller, faktiskt. Ojos de Brujo, Ian Brown, 3D från Massive Attack, Dixie Chicks. De känner jag mig besläktad med, säger McClure.
Moderna rebeller... Man tar sig för pannan. På vilket sätt är Ian Brown modern? Och rebell? Och Manu Chao! Har jag berättat hur mycket jag hatar Manu Chao?

Manu Chao är gubbkepssvänsterns motsvarighet till chartersvennarnas eurotechno. Manu Chao är en nasal idiot som bräker om”marijuana”, ”Tijuana”, ”revolucion” och ”fiesta” (för gubbkepsvänstern är koppling mellan det där klockren) till ett tonerna av melodier som känns lika sydländska som ”Macarena” eller Los Ketchup.

I somras spelade den här generalclownen på Way out west i Göteborg. Sveriges alla gubbkepssocialister stod och skrålade med i Manu Chaos exotiska snapsvisor om att röka brass och hata George W. Bush.

Så ser den moderna rebellrörelsen ut. Och tydligen är Arctic Monkeys världens bästa band. Nu lägger vi ner det här.

3 kommentarer:

Dan sa...

Dixie Chicks däremot, they rock my world! Om de bara kunde lapdancea också ...

Johanni sa...

Jag håller med dig. Manu Chao är truly nåt av det mest horribla spektakel jag kan tänka mig. Å Ian Brown?! Var kom det ifrån? Jag kanske förstått om han sagt Bobby Gillespie, som åtminstone försöker göra anspråk på att vara nån slags rebell. Ian Brown är ju bara en slapp gammal rockgubbe. Å 3D från Massive Attack känns ju inte heller så fräscht.

Anonym sa...

LAS Ketchup.