torsdag, januari 03, 2008

Bomber och granater!

Tre dagar efter nyårsafton hör man fortfarande knallar utanför fönstret. Det här har föranlett att bägge de stora Göteborgs-tidningarna skriver om raketeter i dag.

Stoppa terrorn!, säger kvällstidningen GT och vill förbjuda fyrverkerier för privatpersoner. Ett totalförbud framstår varken som realistiskt eller önskvärt, anser morgontidningen GP.

Vem har rätt?

2 kommentarer:

Karl-Johan sa...

Gt säger: "Skadorna och eländet som raketerna orsakar överträffar med råge det som ett civilt fredligt samhälle ska tolerera".

Skadorna och eländet som alkoholen orsakar överträffar OCKSÅ med råge det som ett civilt fredligt samhälle ska tolerera.

Stoppa terrorn och förbjud alkohol i Sverige!

Dessutom skriver Gt att "I år har proppen gått ur när det gäller den mänskliga hjärnans förmåga att ställa till elände med fyrverkeripjäser". Det är fel. Det är inte "värre" i år än något tidigare! Att det skulle vara värre i år är en fabricerad sanning som bland annat Gt lyckats lura i sina läsare.

Anonym sa...

För en gångs skull står det tydligen något vettigt i en kvällstidning. Bra GT - jag håller med fullständigt. Förbjud skiten. Låt GP få smälla av sitt skit och sedan får det räcka...