lördag, april 19, 2008

Myrdal blev Goldstein i fri debattFri och öppen debatt där åsikter ska mötas, oavsett hur långt borta de är från våra egna fina och rumsrena värderingar, lovar programledaren Janne Josefsson i trailern för SVT:s "Debatt". Låter ju bra, det där!

I förra veckans avsnitt debatterade man Kina, OS och Tibet i programmet och Jan Myrdal var inbjuden för att spela den tacksamma rollen som ställföreträdande galenpanna.

Han har gjort det förr, men nu fick han aldrig liksom chansen. Mest mumlade Myrdal om Himmelska fridens torg. Debatten i övrigt gick ut på att Claes Malmberg om Tibet och en pösmunk till ungliberal satt och fnittrade.

Den fria och öppna debatten där åsikter långt från våra egna ska visas upp blev mest ett tillfälle för alla som ville skratta åt Jan Myrdal att göra det. Karaktärsmordet avslutades med att Janne Josefsson sa "Kambodja" och alla med sinnesnärvaro kunde vråla ut sina gapskratt.

Talande är ju att i trailern är det den högljudde Claes Malmberg som får personifera åsikterna som är långt borta från våra rumsrena värderingar och Myrdal, den "jävla papegojan", som får företräda åsiktshegemonin.

Det är kanske inte så snyggt att visa upp hur de förment upplysta humanisterna sitter och skriker på ett sätt som mest liknar Orwells tvåminutershat.

Inga kommentarer: