tisdag, oktober 07, 2008

1001 saker du måste komma till insikt om innan du dör - del 1En av de mest seglivade myterna i modern svensk populärkultur är att komikern Magnus Betnér representerar den mest intellektuella humor det här landet har.

Nu visar Magnus Betnér upp hur smart han är i serien "I ditt ansikte" på Kanal 5. Tillsammans med kollegan Martin Soneby uppträder Betnér för den publik som tidigare varit hans hackkycklingar.

Vilka är hackkycklingarna? De kristna, kvällstidningarna, homofoberna, sexisterna och Moderata ungdomsförbundet. Det är alltså genom att skoja om de här som Magnus Betnér kommit att bli upphöjd till en skojig och intellektuell sanningsägare.

Att säga att Aftonbladet är skit eller hitta logiska lappkast i Bibeln och skoja om det räcker alltså för att bli upphöjd till svensk humors smartaste man?

Okej. Då vet jag. Men gör inte rätt många sånt? Jorå, varenda självutnämd 18-årig mediekritiker, varenda Ung vänster-medlem, varenda kille med getskägg som läser naturvetenskap och så Magnus Betnér.

Man blir inte smartaste komikern i landet genom att ha samma humor som en med getskägg som läser naturvetenskap. Du bör alltså, innan du dör, komma till insikt om att Magnus Betnér inte representerar en intellektuell form av humor.

1 kommentar:

Johanni Sandén sa...

Bra! Sjukt överskattad komiker. Så trött på att se han i Parlamentet dra ett skämt och sedan skita på sig för att behålla sin gravallvarliga min. Och alla som tycker han är sååå snygg, what's that all about?