torsdag, januari 01, 2009

Tokhattarna skickar oss krig!Struttdansande moderatbloggaren Isabella Löwengrip retar upp folk efter att ha gått in i en pälspyskos. Pälspsykos, det är ett kvällstidningsord som beskriver det tillstånd man går in i när man under 72 timmar endast bloggpostar bilder på sig själv iklädd djurpälsar. Aftonbladet, som ju är en kvällstidning, har hakat på och skriver om djurvänner som rasar mot pälspsykosande Löwengrips tilltag.

Personligen kan jag tycka att det finns schysstare saker att göra än att bli arg på en människa som har gått in i en pälspsykos. Men jag måste ändå få rasa lite mot bilden ovan. Den föreställer
fröken Löwengrip. Titta på mössan, hatten, kepsen hon bär. Man hisnar.

Under vinterhalvåret har jag noterat att det blivit mycket populärt bland kvinnor att bära på sådana där huvuddon. Jag märkte det första gången när jag var på Nordstan och - mycket motvilligt - julshoppade. Nordstan är alltid trångt, varmt och vidrig och på julen är det värre än värst.

Man blir ju vansinnig över att behövas trängas med folk som det är. Och plötsligt dyker det upp ett helt gäng unga kvinnor iförd den av Löwengrip nu populariserade tokhatt av päls. Panikkänslan man upplever i ett shoppingcenter blir inte bättre av att var tredje brud bär runt på en mössa i storlek isbjörnunge på skallen.

Något måste göras. Det är ett sjukt samhälle som låter sina döttrar bära mössor som genom sin blotta existens gör Sverige till Europas mest tätbefolkade land. Vi som fortfarande kan se klart måste tillsammans hjälpa våra drabbade systrar. Ser du en kvinna i pälsig tokhatt - ta ditt ansvar och putta av henne mössan.

Annars måste vi snart skaffa oss lebensraum i österland.

2 kommentarer:

Carina sa...

Amen! :D

Anonym sa...

Man kan ju alltid ta och fundera på om tjejerna själva har huggit ner och slaktat djuren för att sedan riva av dem pälsen.

Liksom, bära den som en sorts trofé? Eller är man orealistisk om man tänker så..?