tisdag, januari 12, 2010

On this arena!Vänsterjournalisterna Dan Josefsson och Daniel Suhonen går idag till skarpt angrepp på den progessiva tidskriften Arena i en kulturartikel i Aftonbladet.

Josefsson och Suhonen anklagar Arena för att "skapa en förvirrad och svag socialdemokrati utan maktanalys, en fackföreningsrörelse stadd i reträtt, och ett rödgrönt vänsteralternativ som [...] lider av katastrofalt dåligt självförtroende".

Orsaken, menar man, är att tidningen i sina artiklar fokuserar på identitetspolitik, semantik, digital kommunikation, bioforskning och teknisk utveckling. Borta är klassmedvetenheten, de sociologiska analyserna och empatin. "Arenaredaktörerna ser sexuell frigörelse som snudd på det enda vänsterprojektet värt att driva", skriver Suhonen och Josefsson.

Oavsett vad man tycker om de tvås text så är det här ett ganska roligt citat ur artikeln: "
Tidskriften (Arena, min anm.) möter sällan några invändningar från högerhåll, vilket bara delvis kan förklaras av att udden i texterna så ofta är riktad mot en inskränkt 'vänster' som inte håller med Arena".

Håll den där citationen i minnet.

Expressens biträdande kulturchef Johan Hilton har så idag skrivit en raljerande kommentar om de tvås artikel där Suhonen och Josefsson uppmanas att vakna upp och känna doften av latte.

Och på Twitter hyllas Hiltons bloggning. Av liberala Dilsa Demirbag-Sten. Av liberala Isobel Hadley-Kamptz. Av liberala Karin Olsson. Och så en förläggare som jobbar på det förlag som ger ut Arena.

En ödets ironi som väl med citatet ovan ger i minnet ger Josefsson och Suhonen någon sorts rätt?

1 kommentar:

Anonym sa...

Den där lattekommentaren var verklige provocerande "Neo"-lik. Antar att vi inte hört det sista ordet i debatten. Josefsson kommer ju gå i spinn nu.