måndag, februari 22, 2010

Deleta skrikpiraterna!Läs gärna Sofia Mirjamsdotters monsterlånga bloggning på SSBD om förmenta mediegranskaren Thomas Tvivlaren. Intressant och spännande läsning, minst sagt.

Men det som gör mig alldeles iskall i den här frågan är hur piratrörelsen och deras mest högröstade advokater har skaffat sig ett privilegium som få andra opinionsgrupper åtnjuter.

När piratrörelsens bildstormare gastar på bloggar och på Twitter eller mailar redaktionerna måste svenska journalister dyrt och heligt bedyra att de inte sitter i knät på piratrörelsens fiender inom upphovsrättsindustrin och att nyhetsartiklar och opinionsmaterial inte skrivs på uppdrag Disneys företagsledning eller Henrik Pontén.

Herregud! Visst, Mirjamsdotter har rätt när hon skriver att svenska medier bör öppna för insyn i verksamheten och inte nonchalera sina granskare. Men, insinuanta gaphalsar med Jolly Roger på kavajslaget bör behandlas på samma sätt som de galningar som mailar nyhetsredaktionerna och anklagar dem för att fjärrstyras av ZOG.

Markera mailet, tryck delete.

Inga kommentarer: