fredag, oktober 22, 2010

Kackel i riksdagenUnder valrörelsen tittade Svenska dagbladets ledarskribent Claes Arvidsson närmare på motioner som s, v och mp lagt i Stockholm stad. Det hela lät han presentera som Rödgröna stockholmskalkoner.

Har man Claes Arvidssons världsbild är det ju inte alls orimligt att anse att de flesta förslag som presenteras av socialdemokrater, miljöpartister eller vänsterpartister är just kalkoner. Så just det har jag inte så mycket att säga om.

Däremot kan man anmärka på Arvidssons skarpsyn. Nog måste väl till och med en högerman som Arvidsson anse att den politiska oppositionen gjort sig skyldiga till värre kalkoner än förslag om ett hus för att stödja nyföretagande i Stockholm, utlåning av elförbrukningsmätare för privatpersoner och servicestationer för cyklar för att uppmuntra cyklande?

Någon som däremot hittat riktiga skojiga kalkoner är journalisten Marcus Jerräng. Han har under twittertaggen #motionsflod tittat närmare på motioner som lämnats i riksdagen under den allmänna motionstiden. I skrivande stund har 516 motioner inkommit.

Några favoriter:
Folkpartist vill ha strategi för rymdturism.
Sosse vill stoppa användningen av utrotningshotade djur i reklam.
Moderater vill bygga en Golden Gate-bro i Stockholm.
Kristdemokrat vill ha ökat statligt stöd till brädspel och lajv.
Miljöpartist vill ha mer hästanpassad stadsmiljö.Inga kommentarer: