Mer om mig

Jag heter Daniel Swedin, är född 1983 och bor för närvarande i Stockholm. Jag är uppvuxen i Grängesberg, som ligger i Dalarnas bergslag.

Jag är utbildad journalist och arbetar för närvarande som ledarskribent på kvällstidningen Aftonbladet.

Tidigare har jag arbetat på några av landets största tidningsredaktioner som bland annat reporter, biträdande kulturredaktör, webbredaktör och redigerare. Under några år var jag kulturkrönikör i Dalarnas Tidningar. Jag har också skrivit musikkritik i landets största musiktidning, Gaffa.

Utöver journalistiken har jag en examen i medie- och kommunikationsvetenskap från Göteborgs universitet och har tidigare jobbat vid SOM-institutet – en undersökningsorganisation vid nämnda universitet som belyser svenska opinionstrender, medievanor och attityder. Där ansvarade jag bland annat för bearbetning av datamaterial, statistiska analyser, rapportförfattande samt presentation av insamlat material.

Jag har också arbetat som sociala medier-samordnare på barnrättsorganisationen Plan Sverige. Där hade jag redaktörsansvar för organisationens satsningar i sociala medier och arbetade med dess interaktivitet på plattformar som Facebook och Twitter, men också med distributionen av organisationens kommunikation till sociala mediekanaler. Privat har jag bloggat sedan 2005 och använt Twitter sedan våren 2009.

Jag har även varit med och författat antologin Kommunvalet 2006 - Väljare och partier i den lokala demokratin och bidragit till Arenagruppens eftervalsanalys efter valet 2010.

För cv och vidare kompetenser, klicka här.

Vill man maila mig kan man göra det på daniel punkt swedin snabel-a gmail com.

Inga kommentarer: